.

 

30 Iunie 2009

contabilitateafirmei.ro

Regimul de declarare derogatoriu

(M. Of. nr. 415 din 17/06/2009)

Manual politici și proceduri contabile - personalizat, editabil

Versiune nouă - actualizat Ianuarie 2019

7 domenii de activitate + versiune simplificată

Plasează o comandă ...

Ordin nr. 1221 din 12/06/2009 privind Procedura de aprobare a regimului de declarare derogatoriu

 

 

Ordinul 1221 /2009 aproba Procedura de aprobare a regimului de declarare derogatoriu solicitat de contribuabili.


In acest sens s-au aprobat modelul si continutul urmatoarelor formulare:


a) Referat privind solutionarea cererii de acordare a regimului de declarare derogatoriu;
b) Decizie privind aprobarea/respingerea cererii de acordare a regimului de declarare derogatoriu, cod M.F.P. 14.13.02.99/r.d.

 

Cititi si Aprobarea regimului de declarare derogatoriu


Conditii:


Contribuabililor pentru care a fost aprobat regimul de declarare derogatoriu le sunt aplicabile procedurile de administrare referitoare la stabilirea, verificarea si colectarea impozitelor, taxelor, contributiilor si a altor sume datorate bugetului general consolidat.
Prin exceptie de la prevederile alineatului precedent, contribuabilii pentru care a fost aprobat regimul de declarare derogatoriu nu vor fi supusi procedurilor curente de notificare si de impunere din oficiu pentru nedepunerea declaratiilor fiscale.
De asemenea, contribuabilii pentru care a fost aprobat regimul de declarare derogatoriu nu se includ in lista contribuabililor declarati inactivi (vezi articol).


Alte dispozitii:


Contribuabilii care, la data intrarii in vigoare a prezentului ordin, beneficiaza de regimul de declarare derogatoriu isi mentin regimul de declarare pe perioada pentru care acesta a fost aprobat.


Cereri nesolutionate


Cererile privind acordarea regimului de declarare derogatoriu, nesolutionate la data intrarii in vigoare a prezentului ordin, se solutioneaza conform noii proceduri.


Beneficiarii regimului derogatoriu

 

Societatile comerciale care, la data de 1 mai 2009, beneficiau de regimul de declarare derogatoriu si care si-au inregistrat inactivitatea temporara la registrul comertului pana la aceasta data, conform prevederilor art. 237 din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, isi mentin regimul de declarare derogatoriu pe perioada pentru care acesta a fost aprobat, in situatia in care conditiile mentionate in anexa nr. 1 sunt indeplinite.
Pentru a beneficia de prevederile mentionate anterior, societatile comerciale au obligatia sa depuna la organul fiscal competent, in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentului ordin, o copie a extrasului de registru emis de catre oficiul registrului comertului privind starea societatilor comerciale, referitoare la suspendarea temporara a activitatii acestora.

Categorii: contabilitate | fiscalitate | codul de procedura fiscala
Cuvinte cheie: depunere declaratii firme inactive | regim derogatoriu declaratii | declaratii fiscale

 

 
 
.

  Ultimele discutii in forum 

RUSU IULIU DOREL
10 Nov - 17:27
Olimpia
4 Dec - 16:11
Claudia
13 Feb - 13:05
viorel55
26 Nov - 12:31

viorel55
19 Nov - 20:13

viorel55
21 Oct - 11:44
viorel55
13 Oct - 09:41
ungur diana
25 Oct - 15:22

..


        Top

 


Google analytics