.

02 Ianuarie 2007
contabilitateafirmei.ro
 

ULTIMA MODIFICARE DIN 2006 A CODULUI FISCAL

 

Vreau sa primesc ultimele noutati prin e-mail

Manual politici și proceduri contabile - personalizat, editabil

Versiune noua - actualizat Ianuarie 2019

7 domenii de activitate + versiune simplificata

Plaseaza o comanda ...


ORDONANTA DE URGENTA nr 110/2006 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal- Monitorul Oficial nr.1028 / 27 Decembrie 2006

 Art. I. - Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 927 din 23 decembrie 2003, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
1. Dupa alineatul (13) al articolului 34 se introduce un nou alineat, alineatul (131), cu urmatorul cuprins:
"(131) Prin exceptie de la prevederile alin. (13), impozitul pe profit, dobanzile/majorarile de intarziere si amenzile datorate de regiile autonome din subordinea consiliilor locale si a consiliilor judetene, precum si cele datorate de societatile comerciale in care consiliile locale si/sau judetene sunt actionari majoritari, care realizeaza proiecte cu asistenta financiara din partea Uniunii Europene sau a altor organisme internationale, in baza unor acorduri/contracte de imprumut ratificate, respectiv aprobate prin acte normative, sunt venituri ale bugetelor locale respective pana la sfarsitul anului fiscal in care se incheie proiectul care face obiectul acordului/contractului de imprumut."

2. La articolul 771, alineatul (6) va avea urmatorul cuprins:
"(6) Impozitul prevazut la alin. (1) si (3) se va calcula si se va incasa de notarul public inainte de autentificarea actului sau, dupa caz, intocmirea incheierii de finalizare a succesiunii. Impozitul calculat si incasat se vireaza pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care a fost retinut. In cazul in care transferul dreptului de proprietate sau al dezmembramintelor acestuia, pentru situatiile prevazute la alin. (1) si (3), se va realiza prin hotarare judecatoreasca, impozitul prevazut la alin. (1) si (3) se va calcula si se va incasa de catre organul fiscal competent.

Instantele judecatoresti care pronunta hotarari judecatoresti definitive si irevocabile comunica organului fiscal competent hotararea si documentatia aferenta in termen de 30 de zile de la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii. Pentru inscrierea drepturilor dobandite in baza actelor autentificate de notarii publici ori a certificatelor de mostenitor sau, dupa caz, a hotararilor judecatoresti, registratorii de la birourile de carte funciara vor verifica indeplinirea obligatiei de plata a impozitului prevazut la alin. (1) si (3) si, in cazul in care nu se va face dovada achitarii acestui impozit, vor respinge cererea de inscriere pana la plata impozitului."
3. La articolul 771, litera a) a alineatului (7) va avea urmatorul cuprins:
"a) cota de 40% se face venit la bugetul de stat;".
4. Articolul 1071 va avea urmatorul cuprins:
"Art. 1071. - Prin exceptie de la prevederile art. 109 alin. (2) si (3), daca in cursul unui an fiscal o microintreprindere realizeaza venituri mai mari de 100.000 euro sau ponderea veniturilor realizate din consultanta si management in veniturile totale este de peste 50% inclusiv, aceasta va plati impozit pe profit luand in calcul veniturile si cheltuielile realizate de la inceputul anului fiscal, fara posibilitatea de a mai beneficia pentru perioada urmatoare de prevederile prezentului titlu. Calculul si plata impozitului pe profit se efectueaza incepand cu trimestrul in care s-a depasit oricare dintre limitele prevazute in acest articol, fara a se datora majorari de intarziere. La determinarea impozitului pe profit datorat se scad platile reprezentand impozitul pe veniturile microintreprinderilor efectuate in cursul anului fiscal."
5. Alineatul (18) al articolului 161 va avea urmatorul cuprins:
"(18) Certificatele de scutire de taxa eliberate pana la data aderarii pentru livrari de bunuri si prestari de servicii finantate din ajutoare sau imprumuturi nerambursabile acordate de guverne straine, de organisme internationale si de organizatii nonprofit si de caritate din strainatate si din tara sau de persoane fizice isi pastreaza valabilitatea pe perioada derularii obiectivelor. Nu sunt admise suplimentari ale certificatelor de scutire dupa data de 1 ianuarie 2007."
6. Alineatele (1), (2) si (3) ale articolului 2141 vor avea urmatorul cuprins:
"Art. 2141. - (1) Intra sub incidenta taxei speciale autoturismele si autovehiculele comerciale cu masa totala maxima autorizata de pana la 3,5 tone inclusiv, cu exceptia celor special echipate pentru persoanele cu handicap si a celor apartinand misiunilor diplomatice, oficiilor consulare si membrilor acestora, precum si altor organizatii si persoane straine cu statut diplomatic, care isi desfasoara activitatea in Romania. Nivelul taxei speciale este prevazut in anexa nr. 4 care face parte integranta din prezentul titlu. Pentru autoturismele si autoturismele de teren a caror prima inmatriculare in Romania se realizeaza dupa data de 1 ianuarie 2007 si pentru care accizele au fost platite cu ocazia importului sau a achizitionarii de pe piata interna in cursul anului 2006, taxa speciala nu se mai datoreaza.
(2) Intra sub incidenta taxei speciale si autovehiculele comerciale cu masa totala maxima autorizata de peste 3,5 tone, inclusiv cele destinate transportului de persoane cu un numar de peste 8 locuri pe scaune in afara conducatorului auto, cu exceptia autovehiculelor speciale destinate lucrarilor de drumuri, de salubrizare, pentru industria petrolului, a macaralelor, precum si a autovehiculelor destinate a fi utilizate de fortele armate, fortele de securitate a statului, politie, jandarmerie, politie de frontiera, de serviciile de ambulanta si medicina. Nivelul taxei speciale este prevazut in anexa nr. 4.1 care face parte integranta din prezentul titlu.
(3) Sumele datorate bugetului de stat drept taxe speciale se calculeaza in lei, dupa cum urmeaza:
(100 - D)
Taxa speciala = A x B x C x ---------,
100

unde:
A = capacitatea cilindrica;
B = taxa prevazuta in coloana 3 din anexa nr. 4 sau, dupa caz, in coloana 2 din anexa nr. 4.1;
C = coeficientul de corelare a taxei prevazut in coloana 2 din anexa nr. 5;
D = coeficientul de reducere a taxei in functie de deprecierea autoturismului/autovehiculului, prevazut in coloana 3 din anexa nr. 5."
7. Dupa anexa nr. 4 de la titlul VII "Accize si alte taxe speciale" se introduce o noua anexa, anexa nr. 4.1, cu urmatorul cuprins:

"ANEXA Nr. 4.1

NIVELUL
taxei speciale pentru autovehiculele din categoriile*)
N2, N3, M2 si M3
Euro 4 si Euro 3, fara taxe; Euro 2 - 0,2 Eur/cm3; Euro 1 - 0,9 Eur/cm3; Non-euro 1,2 Eur/cm3
*) Categoriile sunt definite in Reglementarile privind omologarea de tip si eliberarea cartii de identitate a vehiculelor rutiere, precum si omologarea de tip a produselor utilizate la acestea - RNTR2."
8. La anexa nr. 5 de la titlul VII "Accize si alte taxe speciale", pozitiile 1 si 2 aferente coloanei 1 "Varsta autoturismului/autovehiculului" se modifica si vor avea urmatorul cuprins: "pana la 1 an inclusiv" si, respectiv, "1 an - 2 ani inclusiv".
Art. II. - Prezenta ordonanta de urgenta intra in vigoare la data de 1 ianuarie 2007.


 

 

Categorii: declaratii fiscale | codul fiscal | contabilitate

Cuvinte cheie: ultima modificare din 2006 a codului fiscal | impozit pe profit | certificat de scutire de taxe

 
 

 

  Ultimele discutii in forum 

RUSU IULIU DOREL
10 Nov - 17:27
Olimpia
4 Dec - 16:11
Claudia
13 Feb - 13:05
viorel55
26 Nov - 12:31

viorel55
19 Nov - 20:13

viorel55
21 Oct - 11:44
viorel55
13 Oct - 09:41
ungur diana
25 Oct - 15:22
 
 
 
 
 

        Top

 


Google analytics