.

23 Decembrie 2007
contabilitateafirmei.ro
 

CONSTATAREA CONTRAVENTIILOR SI APLICAREA AMENZILOR PENTRU INCALCAREA LEGII CONTABILITATII

 

Vreau sa primesc ultimele noutati prin e-mail

Manual politici și proceduri contabile - personalizat, editabil

Versiune noua - actualizat Ianuarie 2019

7 domenii de activitate + versiune simplificata

Plaseaza o comanda ...


ORDIN nr. 2357/2007 privind persoanele imputernicite sa constate contraventiile si sa aplice amenzile pentru nerespectarea unor reglementari emise de Ministerul Economiei si Finantelor- Monitorul Oficial nr.876 / 20 Decembrie 2007

 Atentie!

Se pune din ce in ce mai mult accent pe respectarea prevederilor Legii Contabilitatii. Daca o mare perioada de timp au fost "ignorate" o serie de prevederi ale Legii contabilitatii, fara ca aceste "incalcari" sa fie sanctionate, incepe sa se faca tot mai mult simtita implicarea autoritatilor in verificarea modului in care sunt respectate prevederile legii contabilitatii.

Cea mai "in voga" prevedere este cea referitoare la organizarea si conducerea contabilitatii. Problema pentru o mare parte din firme va aparea la intocmirea bilantului, caz in care, bilantul va fi semnat fie in interiorul companiei, de persoana responsabila de organizarea si conducerea contabilitatii, fie de prestatorul extern, insarcinat cu aceasta "latura" a unitatii - contabilitatea.


Nu mai exista notiunea de contract de intocmire sau contract de certificare a Situatiilor Financiare.

Din acest motiv se largeste aria celor in masura sa constate nereguli si sa aplice sanctiuni pentru nerespectarea prevederilor legii contabilitatii.

La Art. 1al Ordinului 2357 / 207 se prevede: Constatarea contraventiei prevazute la art. 41 pct. 2 lit. d1), e) si f) din Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si aplicarea amenzii stabilite de art. 42 alin. (1) din aceeasi lege se fac de catre organele de inspectie fiscala si comisarii Garzii Financiare, precum si de alte persoane imputernicite din cadrul Ministerului Economiei si Finantelor.


Cu alte cuvinte, inca de la depunerea situatiilor financiare se poate face o analiza a modului in care au fost respectate prevederile Legii contabilitatii, prin determinarea persoanei care semneaza pentru intocmirea Situatiilor Financiare (aceeasi persoana este responsabila de organizarea si conducerea contabilitatii)


Directia generala de inspectie fiscala, Directia generala proceduri pentru administrarea veniturilor, directiile generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti, precum si Directia generala de administrare a marilor contribuabili vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.

 

 

Categorii: contributii ;alariale | contabilitate | contracte

Cuvinte cheie: contraventii incalcarea legii contabilitatii | amenzi incalacre legea contabilitatii | semnarea situatiilor financiare

 
 

 

  Ultimele discutii in forum 

RUSU IULIU DOREL
10 Nov - 17:27
Olimpia
4 Dec - 16:11
Claudia
13 Feb - 13:05
viorel55
26 Nov - 12:31

viorel55
19 Nov - 20:13

viorel55
21 Oct - 11:44
viorel55
13 Oct - 09:41
ungur diana
25 Oct - 15:22
 
 
 
 
 

        Top

 


Google analytics