.

 

13 Septembrie 2010

contabilitateafirmei.ro

Primele carduri nationale de sanatate vor fi emise in ianuarie 2011

Manual politici și proceduri contabile - personalizat, editabil

Versiune nouă - actualizat Ianuarie 2019

7 domenii de activitate + versiune simplificată

Plasează o comandă ...

 

Guvernul a adoptat o Hotarare, prin care a desemnat Compania Nationala “Imprimeria Nationala” in calitate de unitate de achizitii centralizata pentru Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, in vederea realizarii sistemului national al cardurilor nationale de asigurari de sanatate.
“Primele carduri nationale de sanatate vor fi emise la inceputul lunii ianuarie 2011. Toti cetatenii care au calitate de asigurat vor beneficia de un asemenea card national de sanatate”, a afirmat ministrul Sanatatii, Cseke Attila.
Cardul national de sanatate va contine datele de identificare ale persoanei, dovada contributiei asigurarilor de sanatate la zi, numarul de solicitari de servicii medicale si diagnosticele medicale cu risc vital.
“Practic, acest card va oferi prestatorului de servicii medicale informatii cu privire la tratamentele si diagnosticele medicale aplicate sau avute de catre pacientul respectiv”, a explicat ministrul.
Ministrul a punctat si cateva dintre beneficiile acestui proiect si anume: reducerea birocratiei la dovedirea calitatii de asigurat, cresterea calitatii actelor medicale, prin informatiile pe care le contine acest card si care pot fi accesate imediat de catre prestatori, precum si identificarea rapida a nivelului de acoperire a serviciilor si platilor acestora, de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.
“Noi vom propune ca emiterea sa se faca, in primul rand, pentru salariati si persoane care contribuie cu o suma la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, urmand ca, dupa incheierea acestei etape, sa trecem la emiterea cardurilor si pentru alte categorii de persoane, care, prin efectul legii au aceasta calitate”, a adaugat ministrul.
Cardurile vor fi transmise prin intermediul Postei Romane, la domiciliul fiecarui asigurat. Vor beneficia de astfel de carduri circa 18 milioane de cetateni romani, care astazi au calitate de asigurat, fie prin efectul legii, fie prin efectul contributiei pe care o au.

Categorii: formulare | personal - salarizare | contributii salariale
Cuvinte cheie: carduri nationale de sanatate | carduri de sanatate | asigurari de sanatate

 

 
 
.

  Ultimele discutii in forum 

RUSU IULIU DOREL
10 Nov - 17:27
Olimpia
4 Dec - 16:11
Claudia
13 Feb - 13:05
viorel55
26 Nov - 12:31

viorel55
19 Nov - 20:13

viorel55
21 Oct - 11:44
viorel55
13 Oct - 09:41
ungur diana
25 Oct - 15:22

..


        Top

 


Google analytics