.

 

22 Februarie 2009

contabilitateafirmei.ro

2 martie: Termenul de depunere a fiselor fiscale

ORDIN NR. 2293/ 03.12.2007

Manual politici și proceduri contabile - personalizat, editabil

Versiune nouă - actualizat Ianuarie 2019

7 domenii de activitate + versiune simplificată

Plasează o comandă ...

Lege 571 / 2003 privind Codul Fiscal - ORDIN NR. 2293/ 03.12.2007 pentru aprobarea modelului si continutului fisei fiscale privind impozitul pe veniturile din salarii

 

Pentru anul 2008, termenul pentru depunerea fiselor fiscale ale salariatilor este 2 martie 2009. Pana la aceasta data, angajatorii trebuie sa completeze si sa depuna la organul fiscal competent borderoul de insotire a dischetei cu fise fiscale pentru anul 2008, insotit de disketa cu fisierul general de programul oferit de Minister

Obligatia depunerii este data de prevederile Codului Fiscal si ale Ordinului Ministerulului Economiei si finantelor nr. 2293/2007 pentru aprobarea modelului si continutului fisei fiscale privind impozitul pe veniturile din salarii.

Fisele fiscale se completeaza de catre angajatori pentru fiecare persoana care realizeaza venituri din salarii sau asimilate acestora, la functia de baza ori in afara functiei de baza, in vederea declaratii catre fisc a tuturor veniturilor din salarii realizate si a impozitelor retinute. Fisele fiscale se depun anual, pentru anul fiscal anterior.

Continutul fiselor fiscale face referire la date referitoare la identificarea angajatorului si angajatului, referitoare la perioada angajarii, deducerile personale si calculul impozitului pe veniturile din salarii.

Angajatorii / platitorii de venituri din salarii si asimilate salariilor au obligatia depunerii fiselor fiscale in format electronic, iar disketa va fi insotita de borderoul centralizator, editat cu ajutorul programului de asistenta, semnat si stampilat

Obligatia angajatorilor este de a transmite un exemplar al fisei fiscale salariatilor. Astfel, fie se inmaneaza personal, ocazie cu care angajatul mentioneaza pe exemplarul care va ramane la societatate faptul ca a primit o fisa fiscala in original, dateaza declaratia si semneaza, fie se va trimite prin posta, cu confirmare de primire.

Totodata, trebuie precizat si faptul ca angajatorul este obligat sa pastreze fisele fiscale pe intreaga durata a angajarii, potrivit Codului Fiscal.

Potrivit OMEF nr. 2293/2007 angajatorii vor inmana un exemplar al fisei fiscale odata cu definitivarea formelor de lichidare sau la incetarea raporturilor in baza carora au fost obtinute veniturile din salarii, in cazul persoanelor care inceteaza sa obtina venituri din salarii sau asimilate salariilor in timpul anului.
Fisele fiscale se depun de catre angajatori la unitatea fiscala in a carei raza teritoriala acestia isi au domiciliul fiscal sau sunt luati in evidenta fiscala, dupa caz.

In cazul sediului secundar al angajatorului persoana juridica, inregistrat ca platitor de impozit pe veniturile din salarii, fisele fiscale corespunzatoare activitatii sediului secundar se depun la organul fiscal in a carui evidenta fiscala este inregistrat sediul secundar.

Daca la data depunerii fiselor fiscale, sediul secundar este desfiintat, depunerea fiselor fiscale se va face de catre persoana juridica de care a apartinut sediul secundar la organul fiscal in a carui raza teritoriala este inregistrata persoana juridica.

In situatia in care un angajat a lucrat in cursul anului fiscal la mai multe sedii secundare ale aceluiasi angajator - persoana juridica, se va intocmi o singura fisa fiscala care va fi depusa de sediul secundar in evidentele caruia respectivul angajat figureaza la data de 31 decembrie a anului de raportare.

Categorii: contabilitate | declaratii fiscale | contributii salariale
Cuvinte cheie: fise fiscale | depunere fise fiscale | termen depunere declaratii

 

 
 
.

  Ultimele discutii in forum 

RUSU IULIU DOREL
10 Nov - 17:27
Olimpia
4 Dec - 16:11
Claudia
13 Feb - 13:05
viorel55
26 Nov - 12:31

viorel55
19 Nov - 20:13

viorel55
21 Oct - 11:44
viorel55
13 Oct - 09:41
ungur diana
25 Oct - 15:22

..


        Top

 


Google analytics