.

FISA DE POST

INGINER DE SISTEM FACULTATI

Modele fise de post

 

Vreau sa primesc ultimele noutati prin e-mail

 

Toata lista fise de post

 

<< Fisa de post anterioara   /   Fisa de post urmatoare >>

Manual politici și proceduri contabile - personalizat, editabil

Versiune noua - actualizat Ianuarie 2019

7 domenii de activitate + versiune simplificata

Plaseaza o comanda ...


FISA DE POST INGINER DE SISTEM FACULTATI


1

1. Denumirea compartimentului:
 Facultatea /Departamentul ________

2. Denumirea postului:
Inginer de sistem pentru facultati

3. Numele si prenumele salariatului:
NUME SI PRENUME SALARIAT

4. Se subordoneaza:
Subordonare ierarhica: Decanului Facultatii de _______ / Directorului Departamentului _______sau persoanei desemnate pentru coordonarea activitatii IT din facultate / departament
Subordonare profesionala (tehnica si metodologica): Directorului Departamentului de Informatizare si Directorului Centrului de Comunicatii.


5. Numele sefului ierarhic:
NUME SI PRENUME SEF IERARHIC

6. Subordoneaza:
Numai daca este cazul

7. Drept de semnatura:
Intern:
Extern:

8. Relatii functionale:
1) cu angajatii Departamentului de Informatizare;

2) cu cadrele didactice si personalul care utilizeaza reteaua locala din facultate/departament;
3) cu angajatii Departamentul de Informatizare īn vederea dezvoltarii si modernizarii facilitatilor IT, hard si soft, oferite īn cadrul retelei locale administrate.


9. Pregatirea si experienta:
a. Studii: superioare īn informatica / calculatoare / automatica / electronica si telecomunicatii
b. Alte cerinte specifice: se recomanda specializare īn retele de calculatoare


10. Autoritate si libertate organizatorica:
Atributiile inginerului de sistem al facultatii / departamentului se refera strict la problemele legate de softul instalat, calculatoarele si retelele din facultate / departament, precum si de integrarea acestora īn UBBNet.

11. Responsabilitati si sarcini:
-Intretine si administreaza reteaua locala de calculatoare din Facultatea / Departamentul _____ si echipamentele de conectare.
-Creeaza si administreaza conturile de utilizatori pe reteaua locala si pe serverele de comunicatii din Facultatea / Departamentul "___ ". Prin intermediul conturilor utilizator asigura accesul tuturor cadrelor didactice, studentilor si personalului angajat īn cadrul facultatii / departamentului la serviciile Internet.
-Instaleaza si intretine, pe calculatoarele din reteaua locala administrata, software īn acord cu Contractele de licentiere ale UBB si ale facultatii / departamentului_________
-Asigura securitatea retelei administrate si previne / rezolva situatiile de virusare a calculatoarelor din retea.
-Impreuna cu reprezentatul desemnat din Centrul de Comunicatii pentru supervizarea serviciilor de comunicatii din facultate / departament, asigura securitatea serverelor de comunicatii din facultate / departament.
-Colaboreaza cu reprezentatul desemnat din Colectivul de Informatizare pentru īntretinerea soft-urilor dedicate din facultate / departament, asigurānd configurarile hard si soft necesare instalarii si functionarii acestora
-In cazul unei defectiuni in reteaua facultatii, intervine prompt in localizarea, izolarea si remedierea problemei (īn acord cu posibilitatile existente), si restaurarea functionarii retelei la parametrii maximi permisi de defectiunea respectiva. Dupa rezolvarea problemei, reteaua va fi repornita la parametri optimi
-Impreuna cu furnizorii de echipamente de calcul, urmareste depanarea hardware a echipamentelor defecte.
-Instaleaza īn reteaua administrata, in colaborare cu furnizorii, dispozitive periferice specifice: digitizoare, scannere, inscriptoare de CD, imprimante etc.
-Contribuie la extinderea retelei locale in facultate, asigurānd integrarea acesteia īn reteaua UBBNet
-Coordoneaza / realizeaza activitatile de intretinere a echipamentelor din cadrul retelelor pe care le coordoneaza.
-Elaboreaza specificatiile tehnice necesare īntocmirii caietelor de sarcini pentru achizitiile de tehnica de calcul si cablari de retele īn cadrul facultatii / departamentului.
-Colaboreaza cu membrii Departamentului de Informatizare in vederea implementarii de sisteme informatice specifice īn facultati / departamente, rezolvānd eventuale probleme legate de compatibilitatea cu softul instalat in cadrul facultatii / departamentului.
-Depune pe site-ul facultatii informatii furnizate de conducerea facultatii, atunci cānd actualizarea acestora este necesara si / sau urgenta (la cererea conducerii facultatii); aceasta activitate se refera strict la operatii de depunere / actualizare a informatiilor pe site si nu implica web-design (īntretinerea si actualizarea site-ului se face de catre un responsabil dedicat acestei activitati).
-Consiliaza si asista cadrele didactice si studentii din facultate asupra modului de utilizare a software-lui, atat a celui destinat aplicatiilor locale, cat si a celui dedicat serviciilor Internet.
-Aplica atunci cand este cazul, cu avizul Centrului de Comunicatii si al conducerii facultatii, sanctionarea utilizatorilor care incalca prevederile angajamentului de membru al retelei UBBNET.
-Participa la sedintele tehnice din cadrul Departamentului de Informatizare si sau din facultate / departament in care sunt dezbatute probleme privind buna functionare
a retelei UBBNET sau a subretelelor acesteia.
-Participa la intretinerea si actualizarea bazelor de date si a serviciilor oferite īn cadrul UBBNet: pagini Intranet, scheme de subretele, modificari ale topologiilor retelelor etc.
-Instaleaza si pregateste retelele si calculatoarele destinate colegiilor facultatii. In acest scop se deplaseaza in localitatile de resedinta ale colegiilor, atunci cand situatia o cere.
-Raspunde de functionarea optima, hard si soft, a tuturor calculatoarelor si retelelor din cadrul facultatii / departamentului, de buna integrare a acestora īn UBBNet si de comunicare a lor in Internet


12. Sanctiuni pentru nerespectarea fisei postului sau a anexelor acestora:

Daca este cazul

13. Semnaturi:

14. Data semnarii:

  

Cuvinte cheie: Modele fise de post | Fise de post gratuite

 
 

 

  Ultimele discutii in forum ļ»æ

RUSU IULIU DOREL
10 Nov - 17:27
Olimpia
4 Dec - 16:11
statiarosiori
6 May - 14:26
viorel55
26 Nov - 12:31

viorel55
19 Nov - 20:13

viorel55
21 Oct - 11:44
viorel55
13 Oct - 09:41
ungur diana
25 Oct - 15:22
 
 
 
 
 

        Top

 


Google analytics